24/04/2018

Presentació Llibre a Xàbia.

EL TREBALL CONJUNT DE TOTA LA COMUNITAT EDUCATIVA DEL CEIP VICENTE TENA DONA EL MILLOR FRUIT, LA PUBLICACIÓ DEL LLIBRE A LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA, “Las buenas praxis escolares: investigar desde la práctica del aula”.
Ha estat un esforç de tots, amb una dolça recompensa. Això ens ajudarà a treballar, si és possible, amb més dedicació i esforç.
El CEIP VICENTE TENA de Xàbia ha participat amb el grup d’Investigació Socialsuv de la Facultat de Magisteri de València que treballa, des de fa anys, amb Gea-Clio, per enfortir les tasques d’investigació amb aportacions d’innovació a les aules.
Donem les gràcies a Xosé Manuel SOUTO GONZÁLEZ doctor per la Universitat de Santiago de Compostel•la, professor titular de la Universitat de València (Didàctica de les ciències socials) i catedràtic de Geografia i Història d’Ensenyaments de Secundària. Diego García Monteagudo Professor Associat al Departament de Didàctica CC. Experimentals i Socials, Universitat de València. Diana Santana Martín del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Facultat de Magisteri, Universitat de València Que varen confiar en nosaltres per a participar en la “I Trobada d’Intercanvi d’Experiències de Innovació” a la Facultat de Magisteri, Universitat de València, el 29 de juny de 2017.
Des del Col•legi Vicente Tena vàrem mostrar el nostre Projecte de Centre “Mestres per uns dies” que desenvolupem en la nostra Setmana Cultural. Es programa com una UDI (Unitat Didàctica Integrada) i engloba a tots els nivells escolars. L’alumnat de cinquè i sisè treballen per “ser mestres” dels més menuts. Els temes tractats van al voltant del nostre poble, Xàbia, la seva Història, la mar i els Paratges Naturals (PN El Montgó, Reserva Marina Cap de Sant Antoni, espècies endèmiques, Arts de Pesca, …).
Principalment volem modificar la metodologia de treball involucrant als alumnes a que creen el seu propi aprenentatge i l’adapten a les edats més primerenques.
Tot és possible per la implicació de l’AMPA, que ha aconseguit amb molt de treball i esforç que, totes les classes estiguen dotades de materials de tot tipus, incloses les tauletes digitals. També per la interacció constant amb el Museu Arqueològic, els professionals del PN el Montgó i la Confraria de Pescadors. Gràcies a tot això es pot investigar, estudiar i preparar els temes que posteriorment seran exposats.
El producte social d’aquesta UDI ha estat divers: estovalles de treball perquè els més menuts juguen i aprenguin, joc adaptat de l’oca (que vam fer una donació al Museu i a les Oficines de Turisme), exposicions davant dels pares i mares dels alumnes, notes de premsa … A més, ara podem afegir el ser coautors d’un llibre publicat per la Universitat de València.

 

 

 

 

 

  

 

Isabel Henarejos i Esther Cardona: “Mestres per un dia“. Col·legi Vicent Tena, Xàbia. Cartell

http://www.vicentetena.org/

http://www.vicentetena.org/2018/04/16/presentacio-del-llibre-las-buenas-praxis-escolares-investigar-desde-la-practica-del-aula/

El colegio Vicente Tena presenta su libro: “Las buenas praxis escolares: investigar desde la práctica del aula”

Els alumnes i mestres del Vicente Tena participaràn a un congrès Iberoamericà d’Educació